Alma og jeg nåede også i skoven i søndags (ud over at plukke aronia). For at finde brombær. For at plukke dem. De var ved at være på det sidste men vi fik alligevel plukket ca. 1,5 kg.
Da vi kom hjem lavede vi en portion brombærmarmelade – lidt alternativ udgave med steviasukker og honning. Den blev god! Men lige nu vil jeg give dig opskriften på brombærlikør.
Jeg har ikke prøvet at lave brombærlikør før – men for et stykke tid siden så jeg at Lone Landmand har lavet en likør med brombær. Kender du ikke Lone Landmand? Det gør jeg heller ikke – ikke sådan rigtig i hvert fald. Men jeg har fulgt hendes blog gennem et stykke tid – og det er virkelig nogle fantastiske beretninger hun laver fra deres autentiske landbrug.
Nå – men opskriften på brombær likør lyder sådan her:
300 g brombær
1 fl. rødvin
2 dl. honning (Lone Landmand bruger lys sirup)
3 dl vodka
Brombær skylles og lægges i blød i rødvin i et højt glas – som sættes i køleskabet.
Så skal du vente… Efter 2 uger filtreres saften fra gennem et klæde i en si. Jeg vil gemme de rødvinsmarinerede brombær og prøve at lave en brombærmarmelade – eller måske Pana Cotta med brombær kompot? (nu er jeg vist ude i noget der slet ikke har noget med stenalderkost at gøre, men uhmm det kunne blive godt. Skal prøves.).
Til sidst tilsættes den filtrerede rødvin honning eller sirup og vodka, og så skal der ventes. Igen.
Hvor lang tid man skal vente er ikke godt at vide – men jeg vil tro 1 til 2 måneder. Man må jo prøvesmage undervejs 🙂 Jo længere der ventes – jo bedre (iflg. Lone Landmand).
Så vi venter spændte på brombærlikør.
Pingback: opskrift på brombærlikør / brombær snaps | www.vangelyst.dk | www.vangelyst.dk
Pingback: Tavlemaling på flasker - chalk marker tuch - DIY | www.vangelyst.dk
Pingback: Opskrifter med brombær - brombær likør, brombærmarmelade, brombærkage | www.vangelyst.dk
Pingback: Opskrift på hjemmelavet hyldeblomst snaps - | www.vangelyst.dk