Vi har så mange gulerødder i køkkenhaven for tiden, så i går, da jeg alligevel gik udenfor, besluttede jeg at høste en god portion gulerødder til gulerodssuppe.
Både Ulrik og jeg havde gået ude det meste af dagen i regnvejr – og var blevet godt våde og kolde, så jeg tænkte at en god varm suppe var lige hvad vi trængte til.
Opskrift på paleo gulerodssuppe med karry og gurkemeje:
1 kg gulerødder
2 stk. rødløg
revet ingefær (på str. med en finger)
3 tsk karry
1 tsk gurkemeje
1,5 L vand med 3 grøntsagsbouillon terninger
olivenolie
Gulerødder vaskes og skæres i mellemstore stykker. Løg pilles og skæres i kvarte.
Hæld lidt olie i en gryde og svits løgene i karry og gurkemeje – det skal ikke brunes – men bare svitses til de bliver bløde og blanke.
Tag lidt varmt vand og opløs boullionterningerne i det og hæld det i gryden sammen med gulerødder og 1,5 L vand.
Lad det koge til gulerødderne er godt møre – blend suppen og smag den til med lidt salt.
Hak lidt frisk timian og brug det til at drysse på suppen når den er kommet på tallerkenen. Som tilbehør fik vi stegt bacon og flutes!
Da suppen blev serveret herhjemme udbrød drengene “Århh – det ser lækkert ud” og “uhmm, det smager godt”. Det er sgu da dejligt, når ens børn ligefrem bliver glade, fordi de skal have gulerodssuppe til aftensmad! 🙂
Pingback: Opskrift på hjemmelavet paleo tomatsuppe | www.vangelyst.dk