Ja – jeg ved godt at Nytåret er overstået og at mange kick-starter året med motion og sundere livsstil… og at det slet ikke har noget med paleo/stenalderkost at gøre – men jeg synes lige I skulle se min “fine” kransekage, som jeg lavede til nytår og også fortalte om her.
Desuden bliver det jo nytår igen – og måske skal du holde barnedåb eller fødselsdag i løbet af året.
Opskriften kan selvfølgelig findes mange steder på nettet – men når du nu alligevel er her, får du lige opskriften på Mette Blomsterberg’s kransekage:
Ingredienser:
800 g ren rå marcipan (jeg brugte Anthon Berg)
240 g flormelis
65 g past. æggehvider
Ovenstående passer til en kransekage med 15 ringe (som på billedet nedenunder) – hvis du følger Mette Blomsterbergs fremgangsmåde, som du kan se her – du kan også se udsendelsen “Det søde liv” hvor Mette Blomsterberg viser hvordan ringene laves.
Jeg har aldrig lavet kransekage før – og der var super nemt. Altså – lige ind til der skulle glasur på!! Argh… Hold nu op, hvor er jeg dårlig til det – og jo mere irriteret jeg blev over det – jo mere grimt og sjusket blev glasuren…
Om ikke andet så det da ret autentisk og hjemmelavet ud! Ha – ha… Og ellers må jeg jo i gang med at øve mig 🙂
ENGLISH: Here is the recipe for the cake I made for New Years Eve – a traditional Danish marcipan cake. Very easy except for the glaze – OMG that was killing me! Fortunately it tasted it really well 🙂
Kan godt se at glasuren ikke er helt i øjet, men så slem er den nu ikke 😉 Den smagte garanteret godt.
Ja – den smagte super godt 🙂