Jeg har fået til opgave at have citronfromage med til dessert Nytårsaften, som vi skal holde sammen med nogle rigtig gode venner.
Det skal jeg selvfølgelig nok sørge for – men jeg har bare ikke den store erfaring med husblas – som hvem var bedre at spørge om hjælp end min mor, som er verdensmester i både kernemælkformage og citronfromage. Årh – hvor har vi bare fået det mange gange til dessert som barn 🙂
Der findes sikkert mange lignende opskrifter på nettet, men jeg må hellere gemme min mors opskrift her på bloggen, så jeg kan finde den igen – og måske er der andre som også kan få glæde af den.
Opskrift på citronfromage (4 personer):
4 blade husblas
2 pasturiserede æg
75 g sukker
Saft af 1 citron
Reven skal af 1/2 citron
3 dl fløde
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommer og sukker hvidt – og det skal virkelig piskes lææænge – til det er lyst og tykt.
Pisk også fløden til flødeskum og i en anden skål piskes æggehviderne stive så det hele står klar (vigtigt).
Bland citronskal og det halve af citronsaften i sukkerblandingen. Tryk husblas fri for vand og smelt det over vandbad for svag varme.Når det er smeltet hældes det sidste citronsaft i og det afkøles lidt. Hæld det i sukkerblandingen i en tynd stråle under omrøring. Bliv ved med at røre i blandingen til den begynder at blive en lille smule tyk – herefter vendes det sammen med flødeskum. Til sidst vendes æggehviderne i blandingen. Herefter stilles det til stivelse i køleskabet i ca. 4 timer eller længere.
Pynt lige inden servering med flødeskum og strimler af citronskal.
Nu krydser jeg bare fingre for at der ikke er nogen klumper eller trevler i citronfromagen – men umiddelbart ser det lovende ud 🙂
Rigtig godt Nytår!