Pep din omelet op! – og snup et aronia-shot..

paleo omelet granatæble skinke

Synes du nogen gange en omelet til morgenmad bliver lidt for kedelig? – så pep den lidt op 🙂

Jeg synes selv at æg er noget af det der passer mig rigtig godt at spise til morgenmad – og hvis man har travlt er en omelet er trods alt lidt lettere at lave end f.eks. paleo pandekager… meeen nogen gange bliver det også lidt for meget det samme – og måske har du det lige sådan?

paleo omelet

Heldigvis kan man “peppe” en omelet op på utallige måder – kig i køleskabet og se hvad du evt. har af rester der kan bruges. Jeg kunne f.eks. finde på følgende kombination:

  • 2 æg
  • 4 spsk vand
  • rucula salat
  • skinke i strimler
  • lidt granatæblekerner
  • 5-7 hakkede mandler

Æg, vand, salat og skinke piskes sammen og hældes ud på en pande, hvor det steges som en omelet. Til sidst pynter du med lidt granatæblekerner og hakkede mandler.

Man kunne også bruge lidt kylling fra aftensmaden, squash, champignon, revet gulerødder – eller hvad man nu lige kan trylle frem fra køleskabet.

Det vigtigste er at man får lavet noget der smager lidt anderledes end man er vant til så man ikke kører surt i det og kommer ud af de gode og sunde vaner.

paleo omelet granatæble aronia shot

Så kunne man jo lige snuppe et lille aronia shot til – den er faktisk blevet lidt mildere efter at have stået i køleskabet nogle måneder. Jeg har ikke været så god til at drikke det det sidste stykke tid, men når jeg husker det får jeg lige “en-enkelt” om morgenen. Jeg har stadig en masse aronia bær i fryseren – så det varer nok ikke længe inden jeg skal have lavet mere aroniasaft. Du kan se opskriften på aroniasaft her.

ENGLISH: Do you think that the ordinary omelet can get a bit boring? I do – but you can easily make it more delicious by just adding a few more ingredients. Press “translate with google” in the top menu to read the text in English.

Nina Jochumsen / Vangelyst

På udsalg hos Nordhjem.dk

udsalg nordhjem collage

Uhh – jeg kom til at gå lidt på udsalg hos nordhjem.dk den anden dag…

De har bare så mange fine ting – også en masse der ikke er på udsalg, men til absolut fornuftige priser!

Jeg har bestilt følgende:

  • et par vaser magen til dem på billedet bare i farven “chocolate”
  • fine kort til bare 0,75 kr. pr. stk.
  • store tasker som jeg vil bruge til sengetøj og lign. når vi skal til Fanø i sommerhus
  • det fineste håndlavede papir med forskellig prægning
  • en gammel metalbakke
  • tre flotte hyacintvaser i farven turkis (som jeg er ret vild med)

Så nu glæder jeg mig bare til at der kommer en lille pakke til mig 🙂

ENGLISH: The other day I made some shopping on the Danish webshop nordhjem.dk. I got some nice things on sale 🙂

Nina Jochumsen / Vangelyst

Vitamin smoothie og 1 år på stenalderkost

vitamin booster smoothie mandler

I disse dage er det faktisk lige præcis et år siden jeg startede med at spise stenalderkost. Det er sgu lidt vildt der allerede er gået et helt år!

Jeg er så glad for at det er lykkedes mig at holde vægten nogenlunde – selvom jeg ikke længere betragter stenalderkost som en kur – men mærmere som en livsstil. Jeg har dog alligevel haft et par små pauser når vi f.eks. har været på ferie – og i december….

December har faktisk fået vægten til at stige et par kilo – men jeg har altså også spist rimelig mange æbleskiver, chokolade og slik… Til sidst bliver man alligevel træt af alt det usunde og glæder sig ligefrem til normale tilstande. De første par dage kan godt være lidt hårde at komme igennem. Sidste år havde jeg hovedpine og influenza lignende symptomer i 3-4 dage, da jeg startede på stenalderkost. Så slemt har det heldigvis ikke været i år – og allerede nu føler jeg mig meget bedre tilpas og er ikke så oppustet. Det går også fint med træning – har været af sted ca. hver anden dag siden nytår!

Noget af det jeg fik øjnene op for da jeg begyndte på stenalderkost var lækre, friske smoothies fyldt med vitaminer. Jeg laver det stadig ofte som morgenmad og tager med på arbejde og spiser den i løbet af formiddagen.

vitamin booster smoothie ingredienser

Det skal du bruge:

en lille håndfuld frosne jordbær
lidt frosne aronia bær (eller blåbær)
1/2 banan
1/2 kiwi
1 stor håndfuld spinat (eller iceberg salat eller en broccoli stok)
1 stk. ingefær på størrelse med en terning
1,5 past. æggehvide (jeg bruger det i en lille flaske og hælder en “squiz” i.
1 spsk. olie
lidt granatæblekerner

Det hele blendes (undtagen granatæblekerner) – tilsæt evt. lidt vand, hvis det er alt for tykt. Hvis du vil have det med på arbejde vil jeg anbefale at hælde det i et thermokrus – så er det stadig dejlig kold når du skal spise det.

Læg lidt granatæblekerner på toppen – jeg blender det ikke da jeg synes kernerne bliver lidt trælse i blenderen.

vitamin booster smoothie opskrift

God fornøjelse!

ENGLISH: These days it’s already one year since I started eating paleo. I’m so happy I managed to keep the weight down all year even though I have also had a couple of breaks.

December has not been 100% paleo – and I have eaten so much chocolate and sweets that I started longing for healthy food again. Press “translate with google” in the top menu to read the text in English and see the recipe for my Vitamin Smothie.

Nina Jochumsen / Vangelyst

Mette Blomsterberg’s kransekage

Mette blomsterberg kransekage bund

Ja – jeg ved godt at Nytåret er overstået og at mange kick-starter året med motion og sundere livsstil… og at det slet ikke har noget med paleo/stenalderkost at gøre – men jeg synes lige I skulle se min “fine” kransekage, som jeg lavede til nytår og også fortalte om her.

Desuden bliver det jo nytår igen – og måske skal du holde barnedåb eller fødselsdag i løbet af året.

Opskriften kan selvfølgelig findes mange steder på nettet – men når du nu alligevel er her, får du lige opskriften på Mette Blomsterberg’s kransekage:

Mette blomsterberg kransekage ringe

Ingredienser:

800 g ren rå marcipan (jeg brugte Anthon Berg)
240 g flormelis
65 g past. æggehvider

Ovenstående passer til en kransekage med 15 ringe (som på billedet nedenunder) – hvis du følger Mette Blomsterbergs fremgangsmåde, som du kan se her – du kan også se udsendelsen “Det søde liv” hvor Mette Blomsterberg viser hvordan ringene laves.

Mette blomsterberg kransekage top

Jeg har aldrig lavet kransekage før – og der var super nemt. Altså – lige ind til der skulle glasur på!! Argh… Hold nu op, hvor er jeg dårlig til det – og jo mere irriteret jeg blev over det – jo mere grimt og sjusket blev glasuren…

Om ikke andet så det da ret autentisk og hjemmelavet ud! Ha – ha… Og ellers må jeg jo i gang med at øve mig 🙂

ENGLISH: Here is the recipe for the cake I made for New Years Eve – a traditional Danish marcipan cake. Very easy except for the glaze – OMG that was killing me! Fortunately it tasted it really well 🙂

Nina Jochumsen / Vangelyst

Havearbejde, høns, hund og heste

zink balje blade

Mens Ulrik arbejdede i havehuset – var jeg i haven det meste af lørdagen. Der var en masse blade og grene i hele haven fra stormene som trængte til at blive fjernet.

røde amerikanere haven

Desuden havde hønsene svinet en del på terrassen og skrabet en masse flis ud på græsplænen – grrr. Du kan læse mere om vores høns her.

Tror det er første gang i mange år jeg har været i haven så tidligt på året – hvis det overhovedet er sket før?!! Tror jeg faktisk ikke.

Men det var skønt! Nå – ja… så brugte jeg også lidt tid på at tage billeder 🙂

Klakki islænder hest

Islænderen Klakki – som betyder isflage. Det passer vist meget godt til ham ik’?

walther puddel dansk svensk gårdhund

og Walther-hunden – ikke særlig pæn, men rigtig sød 🙂 Han er også med her.

from where i stand beskidte gummistøvler

Mudder og jord – dejligt at mærke naturen og det milde vejr. Lige hvad jeg trængte til.

solnedgang bag solcellerne

Solnedgang over solcellerne – vi får da udnyttet solens stråler optimalt.

Håber også I har haft en dejlig weekend!

ENGLISH: I spent some of my weekend out in the garden – the weather was fantastic. Oh – yes… I also took a lot of pictures 🙂 

Nina Jochumsen / Vangelyst

Frisk salat med appelsin, pære og granatæble

paleo salat appelsin pære granatæble persille

Så er det vist ved at være tid til lidt sunde paleo opskrifter igen….

Det er egentlig ikke fordi jeg tænker så meget over at følge opskrifter mere selvom jeg spiser stenalderkost – jeg ved bare hvad jeg skal holde mig fra – alle mælkeprodukter, korn, mel og bælgfrugter – og så selvfølgelig hvidt sukker… alt andet spiser jeg som jeg har lyst til.

Men det er altid inspirerende at finde opskrifter eller skrive dem ned, når jeg har fået lavet noget, der smager godt 🙂

paleo salat appelsin pære granatæble

Vi fik egentlig denne salat juleaften – men jeg har lavet den et par gange siden, da jeg synes den er så dejlig frisk.

Opskrift:

1 stor håndfuld salat (evt. en salatblanding med rucula)
1 appelsin
1 pære
1/2 granatæble
2 spsk græskarkerner
1 spsk olivenolie
1 spsk balsamico eddike (eller citron, hvis det skal være 100% paleo)

Appelsinen skrældes og skæres i skiver og pæren skæres i to halve og derefter i skiver. Græskarkernerne ristes et par minutter på en pande og hældes i en skål sammen med salat og frugterne. Det hele vendes sammen med olie/eddike blandingen og krydres evt. med lidt peber.

Wupti – så har man en lææker salat!

paleo salat genbrug salatbestik sølvgaffel DIY

Et godt genbrugs-tip er at bruge gamle sølvskeer og gafler som salatbestik 🙂

ENGLISH: Here is a easy recipe for a delicious salad – you can read the text in English if you press “translate with google” in the top menu.

Nina Jochumsen / Vangelyst