Jeg har været løbet tør for mit dejlige stenalderbrød i et par dage – så i dag var det tid til at lave en ny portion. Nogen gange kan jeg dog godt få lyst til at prøve lidt nyt – så der blev improviseret lidt med en alternativ opskrift 🙂
For at prøve noget nyt tilsatte jeg nemlig tørrede dadler, kokosmel og kakao – som ikke lige plejer at være en del af opskriften.
TIP: hvis du lige vil prøve brødet først og se om du kan lide det – kan du nøjes med at lave en halv portion (det gjorde jeg). Den ene halvdel af formen udfyldte jeg med en løs formet kugle af sølvpapir – og i den anden halvdel dejen til brødet med bagepapir i bunden.
Fremgangsmåde:
- Æg, olie og tørrede abrikoser blendes godt (læg evt. abrikoser i blød i lidt lunkent vand først)
- De øvrige ingredienser hældes i en skål og røres sammen med æggemassen.
- Dejen hældes i en brødform med bagepapir i.
- Bages i ovnen i ca. 50 min. ved 160 grader.
Wupti – så har du det dejligste friske stenalderbrød!
Jeg plejer at skære hele brødet i skiver og lægge mellemlægspapir mellem skiverne (se billedet med opskriften) inden jeg fryser det. Så kan man let tage en eller to skiver op af gangen.
Når jeg tager det frosne brød op lægger jeg det lige på brødristeren 5 min. og så bliver det bare så sprødt og lækkert.
God fornøjelse!
Pingback: Kvinderevolution - Umahro's nye kvindesundhedsbog | www.vangelyst.dk
Pingback: Opskrift op stenalderbrød Thomas Rohde | www.vangelyst.dk | www.vangelyst.dk
Pingback: Opskrift på stenalder knækbrød // Recipe for paleo crisp bread | www.vangelyst.dk | www.vangelyst.dk
Det lyder bare så lækkert det brød ,med kakao…..bliver nødt til at prøve. Er det egnet til almindeligt pålæg som feks hummus eller æg eller er det mere en eftermiddagshapser med feks. smør?
Har lidt svært ved at vurdere hvor sødt det bliver:0)
Kh lena
Hej Lene,
Jeg bruger det mest som mellemmåltid eller ristet til salat. Til pålæg og æg ville jeg bruge stenalderbrød med hørfrø – som du kan se opskriften på HER.
God fornøjelse 🙂
Hilsen Nina
Tak…det vil jeg virkeligt glæde mig til at prøve og jeg vil helst sikkert bruge rå kakao for at få en intens kakaosmag:0)