Jeg ved godt at mange sikkert allerede kender opskriften på Thomas Rode’s stenalderbrød – men det gør jo ikke opskriften mindre god! Jeg laver stadig stenalderbrød jævnligt og har det altid liggende i fryseren skåret i skiver – så jeg lige kan snuppe en skive eller to og smide på brødristeren – uhmm, det er godt!
Nogen gange laver jeg min egen version f.eks. stenalderbrød med abrikoser og kakao – andre gange laver jeg dem som muffins 🙂 Desuden er det uden mel – så gluten allergikere kan også spise det.
Opskrift på stenalderbrød ala Thomas Rode:
100 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
100 g mandler
100 g hørfrø
100 g hasselnødder, pinjekerner eller andre nødder
100 g sesamfrø
1 dl god olie (jeg bruger halv mandelolie og halv avokadoolie)
1 tsk salt
5 æg
Æg piskes sammen først og resten af ingredienserne hældes i og blandes sammen i en skål. Nødder skal IKKE hakkes først – gør man det risikere man, at brødet harskner. Massen hældes i en brødform med bagepapir indeni og bages i ovnen i ca. en time ved 160 grader.
TIP: Hvis du får lavet for lidt “dej” til brødformen kan du lægge noget sølvpapir en den ene ende af formen som du kan se jeg har gjort på nr. 2 billede 🙂
God fornøjelse!
ENGLISH: I often make a delicious paleo bread. Press “translate with google” in the top menu and see the recipe 🙂
Pingback: Stenalderbrød med hørfrø - opskrift på LCHF hørfrøbrød | www.vangelyst.dk
Pingback: Sunde opskrifter på bloggen | www.vangelyst.dk