Så er det igen ved at være sæson for grønkål! – og det er noget af det sundeste man kan spise…
Grønkål er fuld af sunde stoffer, og jeg har læst flere steder at nogle af dem virker hæmmende på væksten af kræftceller samtidig med at bitterstofferne i grønkål vist sig at kunne sænke indholdet af usundt fedt i blodet! Det er lidt vildt at sådan et grønt blad kan indeholde så mange gode ting!
Førhen fik jeg stort set kun grønkål en gang om året og det var omkring jul til julefrokost eller til nytår – men det var en ret usund udgave forklædt som grønlangkål.
Nu har jeg efterhånden fundet ud af at det sagtens kan spises råt i salat eller i grøntsagssuppe – og det smager super godt.
Der er ikke så meget hokus-pokus over denne opskrift – faktisk er den umådelig enkel. Jeg vil såmænd også bare fortælle at man sagtens kan bruge grønkål på en meget enkel måde – og så kan man jo selv eksperimentere med andre variationer.
Opskrift på nem grønkålssalat:
3-4 store blade grønkål
1 stor rå rødbede
1/2 appelsin
2 spsk solsikkekerner
mandelolie
Grønkål hakkes i mindre stykker og hældes i en skål. Rødbeden skæres i tynde skiver og appelsinen skrælles og skæres i stykker – begge dele blandes med grønkålen sammen med et sjat olie og evt. lidt blasamico eddike. Solsikkekernerne ristes på panden i lidt olie og hældes over salaten. Det var det – let ik’?
ENGLISH: Previously I rarely ate kale – but now I found out it actually tastes pretty good.
Kale is full of healthy substances, and I’ve read several places that some of them act to inhibit the growth of cancer cells – and that the bitter substances in kale have shown to lower the content of unhealthy fats in the blood! It’s amazing that a green leaf can contain so many good things!
Recipe for easy kale salad:
3-4 large leaves of kale
1 large raw beetroot
1/2 orange
2 tbsp sunflower seeds
almond oil
Chop kale into small pieces and place it in a bowl. Cut the beetroot into thin slices and peel the orange and cut it into pieces – mix it with the green kale with a dash of oil and a bit of blasamico vinegar if you like. Sunflower seeds are roasted in a pan in a little oil and pour over the salad. That’s it – easy right?
Hi Nina,
Chokeberries seem out of my reach, but this is possible. I have some lovely kale ready to pick and lots of beetroot in the vegetable garden. This could well be lunch tomorrow! Would you mind if I shared your recipe on my garden blog? Kale is such a beautiful plant & a delight to grow, but can it be tricky to find inspired recipes and using it as a salad leaf is a brilliant idea.
Julie
Sounds great for lunch Julie – I actually also saved the rest of the salad from dinner and are having it for lunch tomorrow. Next year I have to grow my own kale too! I only have the beetroots in my vegetable garden. You are more than welcome to share the recipe on your blog 🙂
Nina
Uhm, det ser lækkert ud! Og virkelig fine billeder og blog generalt 🙂
Kh Ulla.
Tusind tak Ulla – dejligt at høre 🙂 Knus Nina