Opskrift på jordbærmarmelade med hyldeblomster

jordbærmarmelade hyldeblomst

For et par dage siden købte jeg 4 bakker danske jordbær som var sat ned til 5 kr. pr. bakke! De var godt nok også på det sidste – så vi spiste lidt af dem med fingrene og resten lavede jeg jordbærmarmelade af – med hyldeblomster!

jordbærmarmelade hyldeblomst

For mig er både friske jordbær og hyldeblomster indbegrebet af dansk sommer – så kombinationen er helt perfekt. Nærmest som smagen af sommer på glas!

jordbærmarmelade hyldeblomst

Opskrift:
1 kg. jordbær
350 g sukker (måske lidt mere eller mindre alt efter hvor søde jordbærene er)
1 stang vanille
1-2 tsk. melatin
2 skærme hyldeblomster

Fremgangsmåde:
Jordbær rengøres og hældes i en gryde sammen med sukker og flækkede vanillestænger. Det hele koges op – jeg plejer at give det en tur med stavblenderen når jordbærene er næsten udkogte (husk at tage vanillestænger op først).

Hvis du vil have marmeladen tykkere tilsættes lidt Melatin og marmeladen gives et kort opkog. Tjek om den har den rette konsistens ved at tage lidt op på en tallerken og lad det afkøle – så kan du se hvor tyk eller tynd marmeladen bliver.

jordbærmarmelade hyldeblomst

Det hele hælden på skoldede glas – evt. skyllet i atamon. I bunden af glassene havde jeg lagt små skyllede hyldeblomster – skal lige røres op med en ske når glassene er fyldte.

Både Ulrik og drengene har godkendt jordbærmarmeladen! De har alle spist rigtig godt af den – endda med hyldeblomster 🙂 De smager ikke meget igennem – men giver en fin og frisk blomstersmag til de søde jordbær.

ENGLISH: I have made strawberry jam with elderflowers. Press TRANSLATE in the top menu to read the recipe in English. 

Nina Jochumsen / Vangelyst

2 tanker om "Opskrift på jordbærmarmelade med hyldeblomster"

  1. Hvor ser den bare fin ud med hyldeblomsterne der ligger som små stjerner i. Det må jeg bestemt prøve til næste år, når det igen er hyldeblomst tid. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.