For et par dage siden bagte jeg lækre chokoladescones – og hvor er det egentlig bare nemt og lækkert!
Alma elsker scones og vi køber dem ind imellem ved bageren, men det er jo lidt skørt når de er så lette at lave.
Jeg havde købt noget mel med bagepulver i som jeg tænkte skulle prøves af – Amo Self Raising Flour – hvedemel med bagepulver til kagebagning. Man kan også bare selv tilsætte bagepulver med samme resultat – så svært er det jo heller ikke.
Opskrift på scones med chokolade:
550 g mel
4 dl creme fraice
1 dl mælk
25 g sukker
75 g margarine
1 tsk salt
100 g groft hakket mørk chokolade
(evt. lidt bagepulver hvis du ikke bruger mel hvor det er tilsat)
Margarine skæres i tern og æltes sammen med mel – de øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt. Form to pølser og del dem i ca. 18 stykker.
Stykkerne lægges på 2 bageplader og bages i ovnen ca. 15 min ved 200 grader.
De skal ikke hæve – bare direkte i ovnen – det tager max. en halv time at lave og så er der lækre hjemmebagte scones til kaffen 🙂
Pingback: En dejlig weekend - livet på landet | www.vangelyst.dk