Den anden dag plukkede Magnus og jeg de sidste blåbær. Det var rigtig hyggeligt at gå ude i det dejlige vejr og snakke lidt – det er efterånden ikke så tit sådan en teenager har tid til det – eller også gider han bare ikke…
– og bagefter hjalp han mig endda med at bage en kage.
Vi kiggede lidt rundt omkring og valget faldt på denne hasselnøddemarengs med blåbær og syrligt flødeskum – som vi fandt HER.
Bunde:
4 æggehvider
100 g palmesukker (eller alm. sukker)
½ tsk salt
150 g hasselnødder, blendet eller hakket helt fint
Fyld:
2 dl piskefløde
2 dl cremefraiche
400 g friske blåbær – eller jordbær, ribs, stikkelsbær og solbær
50 g mørk chokolade, revet/hakket
Ovnen sættes på 150 grader varmluft. Mens ovnen bliver varm piskes æggehvider og palmesukker og salt stift med en håndmixer eller på røremaskine. Hasselnødderne vendes i æggehvidemassen, og herefter fordeles den i to cirkler på bageplader beklædt med bagepapir. Pladerne sættes i ovnen og marengsen bages til de er sprøde og gyldene, det tager ca. 40-50 min.
Mens bundene afkøles piskes fløde til skum og herefter vendes creme fraice i. Cremen smørres ud mellem og på toppen af marengsen. Pynt med bær, og riv chokolade ud over.
Rigtig let og enkelt – Magnus styrede stort set det hele selv 🙂
ENGLISH: Some days ago we picked the last blueberries. My oldest son helped me and it was quite nice to be together in the garden. Afterwards he helped me bake a cake. Press “translate” in the top menu to read the recipe in English.
Hvor ser det bare lækkert ud. Jeg elsker hasselnøddemarengs og bager det af og til men jeg har aldrig prøvet at kombinere med syrligt flødeskum.
Ja – det smager bare godt! Det syrlige var faktisk ret godt til den søde nøddemarengs.