Nytårs-desserten stod igen i år på citronfromage – og jeg havde igen lokket min mor til at komme og hjælpe 🙂
Vi prøvede en ny opskrift – Camilla Plums Citronfromage. Den er meget enkel og indeholder en del flere citroner end den opskrift min mor plejer at bruge. Flere af gæsterne bemærkede det også – de syntes at den var dejlig syrlig – men med en god balance mellem det syrlige og det søde.
Når man har så mange lækre citroner bliver, man jo også nødt til at tage en masse billeder… så beklager der kommer lidt foto-spam 🙂
Jeg må indrømme at det var min mor der lavede det meste, mens jeg sørgede for oprydning og andre praktiske ting i køkkenet.
Ingredienser til Camilla Plum’s citronfromage
3 æg
100 g sukker
3 citroner
3 blade husblas
2 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
Først skal æggeblommer piskes med sukker til en lys og skummende æggesnaps – og man skal altså piske rigtig længe så sukkeret er helt opløst. Herefter rives citronskal af citronerne (på den fine side af rivejernet) og blandes i æggesnapsen – saften presses også ud af citroner og gemmes til senere.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Alle æggehvider piskes helt stive i en ny ren skål. Husk at piskerisene også skal være rene, ellers kan det være svært at få æggehviderne stive – og hvis æggehviderne ikke er helt stive bliver citronfromagen ikke luftig og lækker…
I en tredje skål piskes fløden til en blødt flødeskum.
Når husblassen er blevet helt blød klemmes vandet af og det smeltes i vandbad (i en lille skål i en gryde med vand) – det tager kun et par minutter. Den smeltede husblas hældes sammen med citronsaften.
Så er det hele klar til at blive blandet sammen.
- Husblas og citronsaft piskes i æggemassen
- Vend flødeskum i æggemassen
- Vend til sidst æggehviderne i massen
Man skal gøre det lidt forsigtigt så alt luften ikke bliver slået ud.
Citronfromagen stilles på køl til den er stivnet – ca. 3-4 timer. Til sidst kan man pynte med flødeskum og lidt citronskal.
Den her opskrift på Camilla Plums citronfromage skal helt sikkert gemmes og bruges en anden god gang. Den var helt perfekt i konsistensen – blød, luftig og dejlig frisk og syrlig. Se også den anden opskrift på cirtonfromage vi tidligere har lavet HER.
English: Here is pictures and recipes for the lemon mousse IS made for New Years Eve. Press “translate” in the top menu and read the text in English.