I går lavede jeg for første gang hjemmelavet tomatsuppe – og den blev rigtig god!
I forrige weekend tog jeg nemlig en masse grønne tomater ind fra de halvvisne tomatplanter og de var efterhånden blevet fine røde, men eftersom jeg er faktisk den eneste i familien der spiser friske rå tomater, var vi nærmest ved at drukne i tomater.
Heldigvis er efterår også en dejlig sæson for suppe – som alle i familien kan lide og jeg laver tit forskellige slags grøntsagssupper som f.eks. gulerodssuppe.
Jeg var lidt spændt på om jeg kunne få en hjemmelavet tomatsuppe til at slå Knorr’s tomatsuppe, som ungerne elsker. Der er ingen tvivl om at drengene var vilde med den hjemmelavede suppe, mens Alma brokkede sig lidt over “alt” det grønne (krydderurter) – men hun spiste nu alligevel ret godt af den 🙂
Så der er i hvert fald ikke sidste gang der bliver lavet hjemmelavet tomatsuppe.
Opskrift på tomatsuppe:
1 kg tomater
1 ds tomat puré (ca. 150 g)
3 små løg
1-2 chili
1 håndfuld timian
1 håndfuld basilikum
1 stængel citronverbena (eller lidt friskpresset cirtonsaft)
paprika
salt og peber
hønse- eller grøntsagsboullion
2 ltr. vand
2,5 dl. madlavningsfløde (kan udelades hvis det skal være paleo)
Hakkede løg svitses i lidt olie – hæld vand over og tilsæt boullion, chili, tomater, tomat puré og krydderurter. Det hele koges ved svag varme til tomaterne er møre. Til sidst blendes det hele med en stavblender – hvis det ikke behøver at være paleo (stenalderkost) og du gene vil have en lidt mere cremet suppe, kan du tilsætte madlavningsfløde og lade det koge op igen. Smag til med salt, peber og lidt sukker.
Wupti – så er der hjemmelavet tomatsuppe! Nemt, hurtigt og super lækkert 🙂
Det lyder lækkert. Herhjemme har jeg også de friske tomater for mig selv, men jeg tænker, at de andre måske kunne få glæde af dem, hvis det blev til tomatsuppe.
Tak for opskriften og rigtig dejlig søndag til dig og dine.
Hej Kristina – også en rigtig dejlig søndag til jer! Knus Nina