Lækker julekrydderkage med lakrids og chokolade

Opskrift på krydderkage - www.vangelyst.dk

Jeg har længe haft lyst til at lave en rigtig julekrydderkage – og i går gik jeg lidt impulsivt i gang. Typisk mig – uden at have tjekket om jeg havde alle ingredienser eller at have fundet en opskrift jeg ville følge.

Så derfor skete det som så mange gange før at jeg lavede min egen opskrift – og heldigvis kom der noget rigtig godt ud af det 🙂

Opskrift på krydderkage - www.vangelyst.dk

~ OPSKRIFT PÅ JULEKRYDDERKAGE MED LAKRIDS OG CHOKOLADE ~

Ingredienser:
100 g mørk chokolade
200 g margarine
4 æg
75 g mel
150 g sukker
1 spsk kanel
1 spsk kakao
1 tsk vanillepulver
1 tsk lakrids (jeg bruger Johan Bülow – raw liquorice powder)
1 knivspids kardemomme
1 knivspids stødt ingefær
1 knivspids anis
1 knivspids stødte nelliker
50 g hasselnødder

Sådan gør du:
Chokolade og margarine smeltes i et vandbad (og nej – det kan ikke smeltes hver for sig, så skiller chokoladen og kagen bliver ikke god…) Samtidig lægges hasselnødderne i ovnen i ca. 10 min ved 150 g. Når chokolade og margarine er smeltet og rørt sammen piskes en æggeblomme i en af gangen. Æggehviderne gemmes til senere. Tilsæt mel, sukker og krydderier – smag evt. på blandingen undervejs og juster, hvis du gerne vil fremhæve noget fremfor andet.

Når hasselnødderne er afkølet hakkes de let og tilsættes blandingen. Æggehviderne piskes stive og vendes i til sidst.

Dejen hældes i en smurt bageform drysset med lidt mel.

Kagen bages i ovnen i ca. 45 min ved 180 grader. Når den er afkølet drysses den med flormelis.

Denne protion passer til en lille form på ca. 1 ltr. – lav evt. dobbelt portion til en lidt større form.

julekrydderkage - www.vangelyst.dk

2 tanker om "Lækker julekrydderkage med lakrids og chokolade"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.