I går lavede jeg lækkert stenalder knækbrød – uhmm, det smager godt. Det er faktisk lidt farligt – jeg kunne spise det som slik! Børnene er også vilde med det – så i dag var jeg til sidst nødt til at gemme det væk 🙂
Samtidig er knækbrødet super let at lave – opskriften minder lidt om stenalderbrød – bare uden æg. Man kan sagtens lave sin egen udgave, hvis man ikke lige har alle ingredienser i skabet.
Opskrift på paleo knækbrød:
2 dl. fint mandelmel
1 dl. græskarkerner
1 dl. hørfrø
2 dl. solsikkekerner
1 dl. sesamfrø
1 tsk. salt
1 tsk tørret ramsløg fra Urtekram (oregano eller rosemarin kan også bruges)
2 dl. vand
0,5 dl. mandelolie (eller en anden god olie)
Alle ingredienser blandes sammen i en skål – dejen skal kunne samles – men må gerne være blød i det. Tilsæt evt. lidt ekstra kerner eller vand til dejen har den rette konsistens. Dejen rulles ud på en bageplade mellem to stykker bagepapir – hvis du ikke har en stor ovn, skal dejen nok deles i to. Når dejen er rullet ud skæres forsigtigt nogle riller med en pizzaskærer, hvor knækbrødene skal knækkes. Så er det bare i ovnen en lille times til ved 170 grader. Tjek løbende så de ikke får for meget.
ENGLISH: Yesterday i made a delicious paleo crisp bread. It’s so tasty – I even had to hide it today, as the kids kept asking for more 🙂 It’s very easy to make – the recipe is a bit like paleo bread – but without any eggs.
Recipe for paleo crisp bread:
2 dl. fine almond flour
1 dl. pumpkin seeds
1 dl. flax seeds
2 dl. sunflower seeds
1 dl. sesame seeds
1 tsp. salt
1 tsp. dried wild garlic (oregano or rosemary can also be used)
2 dl. water
0.5 dl. almond oil (or other good oil)
Put all ingredients in a bowl and blend it with a spoon. Roll out the dough between two pieces of baking paper. Put the crisp breads in the oven for about 60 minutes at about 170 degrees C.
Hope you will enjoy it as much as I do 🙂
Hi Nina – this sounds delicious and very healthy. I will certainly be trying it.
Julie
Thanks Julie – it is very delicious. Hope you’ll like it 🙂
Nina
Pingback: Opskrift på brombærmarmelade med steviasukker, brombær syltetøj | www.vangelyst.dk | www.vangelyst.dk
Hej, knækbrødene ser godt nok lækre ud, og jeg vil gerne prøve lave dem om lidt 🙂
Bruger du varmluft?
Vh Tina
Hej Tina,
Nu har du sikkert fået lavet knækbrødene – men ja, jeg bruger varmluft. Håber de blev gode 🙂
Hilsen
Nina
Tusind tak for inspirationen. Da jeg havde forholdet 7 dl fast til 2,5 dl. flydende, synes jeg det så ret nemt ud. Så jeg smed bare tingene sammen på intuitionen. Jeg hældte også nogen fiber husk i, og jeg havde vist kommet lidt for meget faste ingredienser i, men det var nemt at justere med lidt ekstra vand. Så lod jeg tingene stå 5-10 minutter for at få hørfrøene og fiber husk’en til at gelatinere lidt.
Konsistensen endte på noget, der ikke rigtig kunne beslutte sig for, om det skulle smuldre eller samles. Det kunne bredes ud med hænderne, men det gik også fint med kagerullen, og det gav lige præcis den tykkelse jeg gik efter.
Der blev til 2 plader, som jeg endda bagte samtidig i alm. ovn (ingen varmluft, men jeg skiftede pladerne rundt i løbet af bagningen). Mit første forsøg blev lidt sprødt, lidt bøjeligt og med en sej krumme. Og så smager det jo bare genialt. Det er virkelig den snack jeg har ledt efter i umindelige tider.
Hej Nina jeg har aldrig været så begejstret for knækbrød, men da jeg var blevet træt af paleo “rugbrød” ville jeg give det en chance, og sikke et held. De blev helt fantastiske i smagen. Skal nok arbejde lidt med udrulningen hehe. Bl.a. Vil jeg næste gang hakke de kæmpestore græskarkærner lidt, så de nemmere glider ind i dejen. Tak for opskriften 🙂
Hej Xander, dejligt at høre du kunne bruge opskriften 🙂