Januar måned har stået på lidt sundere valg i forhold til vores kost end vi ellers har haft i en periode. Når man først kommer i gang er det jo ikke fordi det er besværligt eller tager længere tid at tilberede – det er bare et spørgsmål om at bryde sine vaner.
I julegave fik Ulrik bogen “The Grand Tour Cookbook” af Hannah Grant – en bog som er fyldt med lækre sunde opskrifter baseret på det cykelrytterne fik serveret under Tur de France i 2012.
Hannah blev ansat som køkkenchef hos Riis Cykling A/S i 2011, hvor man for alvor begyndte at fokusere på Performance Cooking. Frem til 2009 bestod rytternes kost nemlig hovedsagelig af måltider indtaget på hoteller, hvor der blev lagt mere vægt på kvantitet frem for kvalitet. Det siger nok sig selv at kosten betyder rigtig meget og at man derfor kunne øge rytternes præstation, ved at give den noget ordentlig brændstof.
Bogen handler selvfølgelig om mad – men som Hannah skriver er det ikke bare “bare” mad – det er mad lavet fra bunden, uden hvidt sukker, hvid pasta og færdiglavede saucer og dressinger. Det handler om mad af gode råvarer – friske grøntsager og kød af god kvalitet.
Jeg “kendte” faktisk godt Hannah (inden jeg vidste hun stod bag bogen) fra bloggen Paleohannah – men den eksisterer ikke mere, i stedet kan man besøge hendes hjemmeside: Hannah Grant Cooking eller på Facebook.
Ind til nu er det så kun mig der har brugt kogebogen… men selvfølgelig har hele familien fået glæde af det 🙂 Men mon ikke Ulrik tager revanche, når det nu er hans bog….
I sidste uge fik vi flæskesteg med Quinoa salat og limevinaigrette. Jeg var lidt spændt på at høre børnenes reaktion, når de fandt ud af at der ikke var kartofler og brun sovs!
Men det gik nu meget godt – der var ingen sure miner og alle spiste mit sunde alternativ.
Inspiration til opskriften på Quinoa salat er selvfølgelig fra The Grand Tour Cookbook – selvom jeg ikke fulgte den helt nøjagtig.
På billedet kan du se hvad der er brugt: broccoli, granatæble og et par friske æbler.
Quinoa skal bare koges efter anvisningen på pakken og så tilsættes de øvrige ingredienser. Broccoli kan enten koges eller svitses på en pande først.
Salaten havde jeg vendt i en limevinaigrette – inspiration til opskriften er også fundet i The Grand Tour Cookbook (med lidt tilretninger).
Jeg brugte følgende:
saft fra en lime
2 spsk. honning
1 tsk. soya
1 dl. olivenolie
Det hele piskes sammen og vendes i salaten – som bliver dejlig frisk.
TIP: Frem til d. 14. februar 2016 er der 20% rabat på The Grand Tour Cookbook med rabatkoden GTCBvalentine20 på Hannah’s hjemmeside HER.